Nieuws

Persbericht: Leidse sanitair groothandel Luca Sanitair viert 20-jarig jubileum

21-02-2023

LEIDEN - De Leidse sanitair groothandel Luca Sanitair, viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Met Albert, Wilton en Anton aan het roer, is de onderneming uitgegroeid tot een groothandel met een compleet sanitair assortiment, 300 dealers in Nederland en België en meer dan 10.000 producten. De onderneming blijft groeien, maar kenmerkend is en blijft de persoonlijke benadering richting relaties. 

Luca Sanitair is opgericht in 2002 en maakte zijn intrede met de verkoop van vloerwissers naar eigen ontwerp. In de jaren die daarop volgden werd het assortiment uitgebreid met baden, wastafels en accessoires. Naast de private label producten startte Luca Sanitair samenwerkingen met Italiaanse fabrikanten. Hiermee werd het assortiment aangevuld met keramiekproducten van Globo, kranen en douches van Bongio, badkamermeubelen van GB Group, radiatoren van Das en accessoires van Capannoli. Met de komst van inbouwreservoirs, bedieningspanelen en afvoeren van het Duitse Viega, kon Luca Sanitair in 2021 een compleet assortiment aanbieden dat grotendeels uit voorraad leverbaar is. 

De afgelopen jaren heeft Luca Sanitair in samenwerking met fabrikanten ook diverse 'specials' ontwikkeld, waarmee de groothandel inspeelt op de wensen van de klant. Zo heeft de groothandel de Futuro Flush ontworpen, een duurzaam en waterbesparend toilet. Met daarnaast de Bagno Metallo serie, die bestaat uit high end baden en wastafels die bewerkt zijn met een metalen coating. 

Met een hecht team probeert Luca Sanitair zijn dealers zo snel en goed mogelijk te ondersteunen, zodat de klant het juiste advies ontvangt. Belangrijk voor Luca Sanitair is de persoonlijke benadering richting dealers, fabrikanten en personeel. 'We zijn erg dankbaar voor onze verschillende relaties en willen ons hier de komende jaren ook hard voor inzetten. Alleen door elkaar te ondersteunen, kunnen we verder groeien', vertelt Albert.

De groothandel viert zijn 20-jarig bestaan middels feestelijke aanbiedingen, winacties en taart. Zo ontvangen dealers bij hun order een golden ticket, waarmee ze kans maken op verschillende prijzen. Zij worden op de hoogte gehouden door hun vertegenwoordiger, de nieuwsbrief en social media. De hoofprijs is een luxe wellnessarrangement voor 2 personen in Noordwijk. 

Over Luca Sanitair

Luca Sanitair is gespecialiseerd in Italiaans design sanitair van hoogwaardige kwaliteit. Na de oprichting in 2002 is Luca Sanitair uitgegroeid tot een groothandel met een compleet assortiment in luxe sanitair producten. Luca Sanitair levert exclusief aan aangesloten dealers in Nederland en België.