Luca Sanitair

Blog

Zo creëer je een minimalistische badkamer

Wil je rust en ruimte in jouw badkamer brengen? Grote kans dat een minimalistische badkamer helemaal is wat jij zoekt. Het doel van deze badkamerinrichting is om een rustige en ontspannen sfeer te creëren door de ruimte slim in te delen, geen afleidende decoratie te gebruiken en te werken met natuurlijke materialen. Het resultaat? Niet alleen een mooie, maar ook een heel praktische badkamer, omdat de ruimte gemakkelijk te onderhouden is en groter lijkt. 

Slim omgaan met ruimte
We beginnen met de inrichting van een badkamer. Een van de belangrijkste elementen bij de minimalistische badkamer is om na te denken over voldoende opslagruimte. Kies voor ingebouwde opslag in plaats van losstaande kasten of planken om een strakke uitstraling te behouden. Bedenk hierbij vooraf wat er allemaal opgeborgen moet worden, zoals wasmanden, handdoeken en verzorgingsproducten. Probeer daarnaast zoveel mogelijk ruimte te creëren door bijvoorbeeld de douche met het bad te combineren. Of door gebruik te maken van een glazen douchewand die de ruimte optisch open houdt. Ook verlichting speelt een belangrijke rol in de minimalistische badkamer. Kies waar mogelijk voor natuurlijk licht en voeg zachte en dimbare verlichting toe om een ​​ontspannende sfeer te creëren. 

Natuurlijke materialen
In een minimalistische badkamer zie je doorgaans geen felle uitgesproken kleuren. Het draait juist om wit, grijs en zwart. Hiermee kun je verrassend veel variëren! Als je toch liever een kleur in de ruimte wil verwerken, kies dan voor een zachte beige of bruine tint. Dit kun je ook toevoegen door gebruik te maken van natuurlijke materialen als steen en hout. Deze zorgen voor een rustieke uitstraling en voegen warmte toe aan de ruimte. Voeg eventueel enkele planten toe om wat groen te introduceren en maak het geheel af met eenvoudige accessoires.

Less is more
Als je op zoek bent naar een minimalistische badkamer, is het belangrijk om te onthouden dat minder meer is. Vermijd te veel accessoires of decoratie die de ruimte rommelig kunnen maken. Kies in plaats daarvan voor een paar bijzondere items die de aandacht trekken, zoals een mooie spiegel of een kunstwerk aan de muur. Een andere manier om de ruimte er netjes uit te laten zien, is door het gebruik van opbergmanden om toiletartikelen op te bergen die anders in het zicht zouden liggen.

Een minimalistische badkamer is niet alleen stijlvol en modern, maar kan ook zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer. Met de juiste elementen en materialen kan dit jouw perfecte plek worden om te ontspannen na een lange dag! Vind je naast een mooi design duurzaamheid een belangrijk onderdeel bij de inrichting van jouw badkamer? Lees dan hier verder over de stappen die je hiervoor kunt nemen.