Luca Sanitair

Blog

Stijlvol je toilet inrichten: tips en inspiratie

Een toilet wordt vaak over het hoofd gezien bij het inrichten van een huis, maar het verdient net zoveel aandacht als elke andere ruimte. Met een paar slimme stylingtips kun je van je toilet een stijlvolle en functionele ruimte maken die indruk maakt op je gasten. 

Twee exclusieve toiletopstellingen zijn ontworpen in opdracht van Baderie met producten van Globo. Globo keramiek is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Luca Sanitair.

Terracotta Oasis

Speciaal uitgelicht is de toiletopstelling Terracotta Oasis in terracottakleur, helemaal volgens de laatste trends. De warme stijl, met terracotta tegels en accessoires in rijke sunset tinten, zorgt voor een uitnodigende en harmonieuze sfeer. Ontdek deze unieke opstelling en laat je inspireren door de perfecte balans van rust en elegantie. In deze opstelling is de Globo wandcloset van de serie 4ALL te zien in de trendy kleur Mattone i.c.m. de keramieke fontein in de kleur Graniglia Ghiaccio.

Azure Retreat

De wat rustigere variant is de Azure Retreat toiletopstelling, klassiek maar toch speels. De blauwe variant blinkt uit met haar koelblauwe tegels en stijlvolle gouden accenten. Deze samenstelling ademt een sfeer van verfijning en rust uit. Ook in deze opstelling is het populaire Globo wandcloset van de serie 4ALL te zien in de kleur Bluette i.c.m. de keramieke fontein in de prachtige kleur Graniglia Turchese.

Vindt je dichtstbijzijnde Baderie bij ons op de dealerpagina.

Overige tips en tricks voor het stylen van het toilet

Kleur en Behang

De keuze van kleuren is cruciaal. Lichte kleuren zoals wit, beige of pastelkleuren maken de ruimte groter en frisser. Wil je een gedurfde look? Overweeg dan een accentmuur met een opvallend behang. Bloemenpatronen, geometrische vormen of zelfs marmer (look) kunnen een luxe uitstraling geven. Je kunt ook spelen met contrasten: donkere kleuren kunnen juist een intieme en chique sfeer creëren, vooral in combinatie met goudkleurige accessoires.

Spiegels

Een grote spiegel kan wonderen doen in een kleine ruimte. Het reflecteert licht en geeft de illusie van extra ruimte. Kies voor een spiegel met een bijzondere vorm of een decoratieve rand om een statement te maken. Een vintage spiegel kan karakter toevoegen aan een moderne toiletopstelling.

Accessoires en Decoratie

Details maken het verschil. Kies voor stijlvolle accessoires zoals een zeepdispenser, een tandenborstelhouder en een prullenbak die passen bij je kleurenschema. Planten voegen een vleugje natuur toe en helpen bij het zuiveren van de lucht. Bijvoorbeeld planten zoals eucalyptus of lavendel te gebruiken voor een rustgevende geur en uitstraling.

Geurtjes en Ventilatie

Een aangename geur maakt je toiletbezoek veel prettiger. Geurkaarsen, diffusers of een subtiele luchtverfrisser kunnen wonderen doen. Zorg ook voor goede ventilatie om vocht en nare geurtjes te voorkomen. Belangrijk is om natuurlijke geuren te gebruiken, zoals essentiële oliën, om een frisse en uitnodigende sfeer te behouden.

7x inspiratie voor jouw toiletruimte? Bekijk de blog hier voor nog meer inspiratie.