Luca Sanitair

Blog

Hou de energiekosten laag met deze sanitair producten

Bij de aanschaf van een badkamer houden de meeste consumenten rekening met drie belangrijke pijlers: prijs, kwaliteit en design. De afgelopen jaren is er met ‘duurzaamheid’ een duidelijke vierde pijler bij gekomen. Steeds meer mensen willen namelijk een steentje bijdragen aan een beter milieu en de energiekosten zo laag mogelijk houden. Wil je graag meer weten over duurzame en waterbesparende sanitair producten? Wij zetten een aantal van onze favorieten op een rij. 

Waarom water besparen?
We gebruiken dagelijks ontzettend veel water. Ons landelijk gemiddelde komt uit op wel 129 liter water per persoon per dag. En wist je dat 40% hiervan verband houdt met sanitair? Natuurlijk is het noodzakelijk om te douchen en het toilet te gebruiken. Maar er zijn genoeg tips en tricks die kunnen helpen om dit verbruik te verminderen. Bijvoorbeeld met onze waterbesparende Lagoo kranen en Globo toiletten zoals de Futuro Flush. Goed voor je energierekening én het milieu. 

Water besparen met ColdStart
Onze Lagoo kranen zijn voorzien van een zogeheten ColdStart systeem. Hierbij stroomt er vanuit de neutrale positie van de hendel altijd eerst alleen koud water uit de kraan. Pas wanneer je de hendel naar links beweegt, wordt er warm water bijgemengd.
Als je de hendel van een standaard wastafelkraan of keukenkraan zonder koude start in neutrale positie open zet, krijg je automatisch gemengd, koud of warm water. Hierdoor wordt er onnodig warm water van de CV-ketel, warmtepomp of boiler gevraagd. Elke keer wanneer je de kraan opent. Dat is echt zonde! Door een kraan met ColdStart systeem te installeren, gebruik je dus heel makkelijk minder energie en draag je meteen bij aan een beter milieu. 

Lagoo kranen
Behalve hun waterbesparende eigenschappen, staan Lagoo kranen ook bekend om hun verfijnde design. Lagoo heeft een complete lijn van kranen, douches en accessoires die ontworpen zijn met de Italiaanse stijl als basis. Dit zien we terug in stijlvolle producten met strakke lijnen en minimalistische details. Meer weten? Lees het hier. 

Futuro Flush
De Futuro Flush is een design van Italiaanse bodem dat wordt gekenmerkt door zijn slanke vormgeving en hoogwaardige kwaliteit. Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Futuro Flush was het reduceren van het watergebruik, zowel bij het productieproces als bij het gebruik van het eindproduct. Om dit te realiseren, is er voor het productieproces een natuurlijke waterzuiveringsinstallatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om al het industriële water te hergebruiken, hiermee bespaart Globo al 10.000 liter water per dag. Om de waterconsumptie tijdens het gebruik te verminderen, is er een ingebakken reduceerring geplaatst. De Futuro Flush heeft hiermee een verbruik van 2,6/4 liter per spoeling. Ter vergelijking: een normaal toilet gebruikt ongeveer 6/8 liter per spoeling.

Op zoek naar meer informatie over duurzaam en waterbesparend sanitair? In deze blog geven we meer tips die je kunnen helpen.