Luca Sanitair

Blog

Dit zijn de badkamertrends voor 2023

Vorige week waren we aanwezig op de Salone del Mobile in Milaan, dé beurs om de nieuwste badkamertrends te ontdekken. De belangrijkste ontdekking? Waar de badkamer een aantal jaar geleden nog werd gezien als een praktische plek om je tanden te poetsen, mag het nu een heuse wellness ervaring worden waar je kunt ontspannen en genieten. We delen hier de meest opvallende en belangrijkste trends. 

1. Ronde en organische vormen

Geen strakke lijnen en hoeken, maar ronde en organische vormen. We zagen deze trend al opkomen in de interieurwereld en zien het nu ook terugkomen in badkamers. Zoals afgeronde muren of een nis met boogvorm. Net je muren laten stucen of betegelen? Geen zorgen, je kunt deze trend ook heel goed naar je badkamer halen door te werken met nieuwe producten of accessoires. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegels, wastafels en baden. Ook badkamermeubels zijn in steeds meer vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met rondingen en reliëf. 

2. Luxe en natuurlijke materialen

Als je het ons vraagt zijn luxe en natuurlijke materialen tijdloos! Natuursteen, marmer, beton ciré en hout zijn een mooie basis om een wellness ervaring te creëren. Opvallend was het travertin natuursteen dat een comeback heeft gemaakt uit de jaren 70/80. Waar natuursteen in voorgaande jaren vooral met zwarte kranen werd gecombineerd, gaan we in 2023 meer goud, chroom en rvs kleuren zien. 

3. Duurzaam

De badkamer van 2023 is milieuvriendelijker en houdt rekening met duurzaamheid. Denk aan natuurlijke materialen en waterbesparende kranen en toiletten. Interesse in waterbesparend sanitair? Lees hier meer over onze waterbesparende Bongio kranen. 

4. Aardetinten en ton-sur-ton

Sommige bestaande trends mogen mee naar 2023. In dit geval zijn dat de aardetinten. Voorbeelden hiervan zijn bruin, zand, terracotta, taupe en beige. We zagen regelmatig dat hieruit een basiskleur voor de volledige badkamer werd gekozen, die in verschillende tinten terugkwam in het sanitair. Beter bekend als ton-sur-ton. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de kleur beige en deze combineren met een travertin tegel en een zandkleurige houtkleur. Wist je dat sanitair tegenwoordig ook in verschillende kleuren beschikbaar is? Toiletten, waskommen en baden zijn er onder andere in zwart, bruin en roze. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dit maakt het sanitair uitermate geschikt voor de ton-sur-ton trend.