Luca Sanitair

Blog

Welk bad past bij jouw droombadkamer?

Of je er nu dagelijks gebruik van maakt of maar eens in de zoveel tijd, een bad zorgt voor ultieme ontspanning en geeft je een momentje voor jezelf. Maar voordat je daar bent, heb je nog een keuze te maken. Ga je voor een vrijstaand bad, een inbouwbad of kies je voor de gulden middenweg met een back-to-wall bad? Een belangrijke eerste stap is om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt en de plek waar je het bad wil plaatsen. Vanuit daar kun je het soort bad en de maat kiezen. Verdiep je vervolgens in de verschillende materialen en bedenk welke eigenschappen het beste bij jouw wensen passen. Veel succes!

Vrijstaand acryl bad
We nemen de LUPA1791M als voorbeeld. Een van onze meest populaire vrijstaande baden uit onze Primo serie. Dat snappen wij wel, want dit is een echte eyecatcher voor iedere badkamer. Het bad is gemaakt van acryl, waardoor hij licht van gewicht is. Dat is fijn voor je rug en handig bij het plaatsen! Acryl heeft een natuurlijke glans en behoudt zijn kleur doordat het kleurvast is. En doordat vuil zich nauwelijks hecht aan het materiaal is het onderhoud eenvoudig. 


Vrijstaand solid surface bad
Onze Vasca lijn bestaat uit de zwaargewichten onder de baden. Zo haal je bijvoorbeeld met de LUVA1800 een royaal vrijstaand bad in huis van hoge kwaliteit. Solid surface is een sterk en stevig materiaal dat niet poreus wordt, daardoor kunnen bacteriën zich niet makkelijk hechten. En daarnaast voelt het ook nog eens fluweelzacht aan voor je huid!


Inbouwbad
Het grote voordeel van een inbouwbad is dat deze volledig naar wens afgewerkt kan worden. Kies je voor een ombouw met tegels of bijvoorbeeld met marmer? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast ontstaat er door de ombouw een handig plateau om je badspullen op te plaatsen. Ook kan een inbouwbad goed geïsoleerd worden, waardoor jij lang van je warme water kunt genieten. Back-to-wall bad
Weinig ruimte beschikbaar? Een back-to-wall bad is een perfecte oplossing voor een kleinere badkamer, omdat je hiermee veel ruimte kunt besparen. Toch heeft dit bad de 'looks' van een vrijstaand bad. Luca Sanitair heeft deze baden ook in een hoek variant beschikbaar, zowel voor links als rechts. Beiden zijn gemaakt van het materiaal acryl.

Kom je er zelf niet uit? Bezoek dan een van onze sanitair dealers. Zij kunnen je goed adviseren bij een nieuwe badkamer, of het nu gaat om de badkamerindeling, productkeuzes, verduurzaming of materiaalkeuzes. Bekijk hier wat voor jou de dichtstbijzijnde dealer is.