Luca Sanitair

Blog

Waarom pvd-kranen een slimme keuze voor jouw badkamer zijn

Ben je je aan het verdiepen in kranen voor de badkamer? Dan kun je denken aan onderwerpen als inbouw- of opbouw kranen, de plaatsing van kranen en de kleurmogelijkheden. Waar je misschien nog niet aan gedacht hebt, maar wel interessant is om je in te verdiepen, zijn kranen met een pvd-coating. Hiermee heb je jarenlang plezier van je kranen. In deze blog leggen we je hier alles over uit.

Nadelen van gekleurde kranen

Al jaren zijn kranen in chroom en geborsteld nikkel onverminderd populair. Maar de afgelopen jaren hebben ook gekleurde kranen een opmars gemaakt. Coatings als zwart, goud en rosé zijn inmiddels niet meer weg te denken wanneer je een sanitairwinkel binnenstapt. Een lust voor het oog, maar helaas kleven er ook enkele nadelen aan deze kranen. Zo zijn ze meestal niet krasbestendig en kan het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen oxidatie tot gevolg hebben. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Langere levensduur met pvd

Gelukkig biedt een pvd-coating hier een oplossing voor, waardoor we nu veilig en zonder aarzelen voor kleurrijke kranen kunnen kiezen. PVD staat voor Physical Vapor Deposition. Dit is een proces waarbij een dunne laag metaal op het oppervlak van de kraan wordt aangebracht. Deze sterke coating zorgt voor een prachtige gladde laag die niet oxideert en bestand is tegen de meeste schoonmaakmiddelen. Kortom: van deze kranen kun je jarenlang plezier hebben!

De pvd kranen van Luca Sanitair

Tot slot zijn pvd-kranen verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​kraan te vinden die past bij de stijl en het ontwerp van je badkamer. Luca Sanitair heeft drie soorten geborstelde pvd-kranen van het merk Lagoo in zijn assortiment: Gun Metal, Koper en Messing. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de kranen hier.