Luca Sanitair

Blog

Hoe richt je een kleine badkamer in?

De ruimte voor een badkamer is in de meeste Nederlandse woningen niet erg groot. Toch willen we allemaal graag een douche, badkamermeubel, voldoende opbergruimte en het liefst ook een bad hebben. Het inrichten van een kleine badkamer kan daarom een uitdaging zijn. Met slimme tips kun je de ruimte praktisch inrichten, waardoor je ook van een compacte badkamer jouw droombadkamer kunt maken. 

Glazen douchewand
Een betegelde voorzetwand met een inloopdouche kan ontzettend mooi staan. Toch is dit niet de meest praktische keuze in een compacte badkamer. Een voorzetwand neemt namelijk veel ruimte in beslag en maakt de badkamer optisch kleiner, omdat je er niet doorheen kunt kijken. Een glazen douchewand oogt ruimtelijker en neemt weinig ruimte in beslag. Daarnaast is een glazen douchewand door zijn strakke vormen een stijlvolle keuze die we regelmatig terugzien in design badkamers.

Grote tegels in lichte kleuren
Ook met kleuren kun je veel doen om de badkamer ruimtelijker te maken. Zo is het aan te raden om lichte en neutrale kleuren te gebruiken, zoals creme, lichtgrijs en wit. Dit geeft een frisse uitstraling en zorgt voor een open gevoel. Kies hierbij voor hoogglans tegels, omdat deze door hun weerspiegeling ook een verruimend effect hebben. Tot slot geven we de tip om voor grote vierkant of rechthoekige tegels te kiezen, omdat deze minder voegen hebben. Ook dat staat weer rustiger!

Compact sanitair
Wist je dat sanitair in veel verschillende maten verkrijgbaar is? Dan denk je misschien al snel aan een kleiner badkamermeubel, maar ook toiletten en baden zijn in kleinere maten beschikbaar. Wil je de hoeken van je badkamer goed benutten? Dan kun je in plaat van een vrijstaand bad beter kiezen voor een hoek- of inbouwbad. Een kleine toiletruimte? Dan is een verkort toilet een mooie oplossing. Overweeg ook eens om voor zwevende meubels te gaan. Omdat de ruimte onder het meubel ook zichtbaar is, lijkt het meubel minder ruimte in beslag te nemen. Alle beetjes helpen!

Grote spiegels
Een spiegel is een 'must' in elke badkamer, we maken er iedere dag gebruik van bij het tanden poetsen of opmaken. Maar naast deze praktische eigenschappen kan de spiegel ook veel doen voor de ruimte. Een grote spiegel laat een badkamer namelijk groter lijken, waardoor het lijkt alsof de ruimte doorloopt. Daarnaast reflecteren spiegels licht, wat optisch ook zorgt voor meer ruimte. Wil je twee vliegen in een klap slaan bij de aankoop van een spiegel? Ga dan voor een spiegelkast, dan heb je meteen opbergruimte erbij. 

Meer inspiratiebeelden zien van compacte badkamers? Bekijk hier een aantal mooie binnenkijkers. Voor meer informatie over de producten in de bovenstaande foto's kunt u contact opnemen met een Luca Sanitair dealer